7ο Σεμινάριο Λεμφικό Μασάζ

Μέθοδος Λεμφικής παροχέτευσης (λεμφικό μασάζ).

Το λεμφικό μασάζ είναι μία ειδική τεχνική αποκατάστασης η οποία γίνεται σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος και έχει σαν στόχο να διεγείρει (ξυπνήσει) τους λεμφαδένες του ανθρώπινου οργανισμού και να διευκολύνει την κυκλοφορία του λεμφικού υγρού μέχρι να επιστρέψει στην κυκλοφορία του αίματος. Η διέγερση γίνεται με δονήσεις και ειδικές τεχνικές πίεσης στους λεμφαδένες, ενώ η διευκόλυνση της λεμφικής κυκλοφορίας είναι αδειάσματα από την περιφέρεια προς το κέντρο του σώματος και ονομάζεται λεμφική παροχέτευση.

  Ειδικότερα η λέμφος επιτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες: 

ΛΕΜΦΙΚΟ ΜΑΣΑΖ

Α. Βοηθά στη θρέψη διότι μεταφέρει το λίπος από το λεπτό έντερο στο ήπαρ για επεξεργασία

Β. Συμβάλλει σημαντικά στην άμυνα του οργανισμού, διότι με την πορεία της μέσα από τα λεμφογάγγλια κατακρατούνται και φαγοκυτταρώνονται μικρόβια και άλλοι μικροοργανισμοί που μεταφέρει

Γ. Απομακρύνει  άχρηστα κύτταρα από τον μεσοκυττάριο χώρο και τα μεγάλα μόρια πρωτεΐνης που είναι πολλές φορές υπεύθυνα για την δημιουργία οιδημάτων και κατακρατήσεων νερού

Δ. Διατηρεί την δυναμική ισορροπία που  υπάρχει ανάμεσα στο πλάσμα του αίματος και του διάμεσου υγρού, αφού συμβάλλει στη διατήρηση της ωσμωτικής σταθερότητας του διάμεσου υγρού.

Όπως καθίσταται σαφές, η λέμφος επιτελεί σημαντικές λειτουργίες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η ειδικότητα ΛΕΜΦΙΚΟ ΜΑΣΑΖ που αυτό το σύγγραμμα περιγράφει έχει σαν βασικό σκοπό να βοηθήσει την λέμφο και γενικότερα το λεμφικό σύστημα και να διευκολύνει την πορεία επιστροφής αυτού του υγρού προς την κυκλοφορία του αίματος και την καρδιά αφού επιταχύνει την κίνησή του.  Όλες οι παραπάνω λειτουργίες της λέμφου και των λεμφαδένων εντείνονται και βοηθούνται  με την δική μας παρέμβαση αρκεί ο ειδικός που θα χρησιμοποιήσει τις τεχνικές που προτείνονται να σεβαστεί τις αντενδείξεις και τα πρωτόκολλα της τυπικής εργασίας επί του σώματος. Επίσης να «δει» τον κάθε άνθρωπο που θα δεχθεί την τεχνική σαν ξεχωριστή, ατομική περίπτωση και να προσαρμόσει την συνεδρία του  ανάλογα.

Ημερομηνία Σεμιναρίου : 28/29 Απριλίου 2018  Ώρες :  14.00  – 18.00 (συνολικά 10 διδακτικές ώρες). Δυνατότητα εκκίνησης από το πρωί του Σαββάτου ή της Κυριακής, εφόσον κάποιος εκπαιδευόμενος θελήσει να παραβρεθεί μόνο την μια ημέρα του σεμιναρίου!!    

Κόστος: 95 ευρώ

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης και σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή.

Ολιγομελή τμήματα έως 8 ατόμων, κάνετε την κράτηση της θέσης σας ΑΜΕΣΑ!

Τηλέφωνα επικοινωνίας – κρατήσεις θέσεων : 6974634060 , 6977711021

 * Το κάθε σεμινάριο μπορεί να υλοποιηθεί και οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή, πέραν των καθορισμένων ημερομηνιών, σε περίπτωση που υπάρχει συμμετοχή τουλάχιστον 4 ατόμων.Ενημερώστε μας για το ενδιαφέρον σας σε κάποιο από τα σεμινάρια και όταν συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχής, θα σας ανακοινώσουμε την υλοποίησή του πριν της προβλεπόμενης-καθορισμένης ημερομηνίας (που θα διεξαχθεί όπως έχει προγραμματιστεί.)