Αθλητική Μάλαξη – Αξιολόγηση Αθλητών

Η Αθλητική Μάλαξη (sports massage), είναι μια εξειδικευμένη μέθοδος μάλαξης που εφαρμόζεται σε συγκεκριμένους ιστούς και όργανα του ανθρώπινου σώματος και έχει σκοπό τη λύση των βραχύνσεων και την αύξηση, με αυτόν τον τρόπο της ευλυγισίας, της ελαστικότητας, της ευρωστίας και των ορίων αντοχής τους.

Για να δηλώσετε συμμετοχή
Επικοινωνήστε μαζί μας

Προσεγγίζει ιστούς του ανθρώπινου οργανισμού, που ναι μεν δεν έχουν φτάσει σε διαδικασία φθοράς και νόσου, βρίσκονται όμως σε λανθάνουσα λειτουργία και είναι εν δυνάμει παθητικοί. Η αθλητική μάλαξη σαν έννοια έρχεται να δείξει δύο πράγματα:

 1. Την αξία της συγκεκριμένης ειδικότητας για τον επαγγελματία αθλητή, αλλά και τον ερασιτέχνη ασκούμενο – ανεξαρτήτως αθλήματος ή αθλητικής δραστηριότητας.
 2. Τη δημιουργία συνειδητοποιημένων ανθρώπων, που με τη μάλαξη αναγνωρίζουν ότι η υγεία, η ευρωστία και η ποιότητα ζωής περνούν μέσα από την κίνηση και την άθληση.

Η μάλαξη προσφέρει τη δυνατότητα για παραπέρα δραστηριοποίηση.

Στόχοι του sports massage:

 1. Ελάττωση της υπερβολικής μυϊκής συστολής.
 2. Πρόληψη των κακώσεων.
 3. Αύξηση της ευλυγισίας των μυών και βελτίωση της ικανότητας απόδοσής τους.
 4. Διατήρηση και επαναφορά της φυσικής δραστηριότητας.
 5. Επαναφορά του συντονισμού των κινήσεων και του νευρομυϊκού συντονισμού.
 6. Συνειδητοποίηση του εγκεφάλου για την κατάσταση του σώματος.
 7. Αλλαγή όλων των λειτουργιών του οργανισμού.
 8. Επιστροφή της ελαστικότητας συγκεκριμένων βιολογικών υλικών, ώστε με την σωστή άσκηση και δράση να γίνονται πιο δυνατοί και πιο ανθεκτικοί.

Αθλητική Μάλαξη – Αξιολόγηση

Το sports massage με τη σύνθεση της αξιολόγησης για κάθε άθλημα και κάθε διαφορετικό αθλητή, υποδεικνύει χειρισμούς και τεχνικές που εξατομικεύονται και διαφοροποιούνται.
Παράλληλα παρέχει στοιχεία φυσικής και βασικές γνώσεις ανατομίας και φυσιολογίας του ανθρώπινου οργανισμού. Επίσης στοιχεία παθολογίας, αθλητικές κακώσεις και ενδείξεις της μάλαξης σε ανισορροπίες και δυσλειτουργίες.

Είναι σημαντικό μετά την αξιολόγηση, να μην περιοριστεί ο ειδικός που θα ασκήσει τη μάλαξη σε πλαίσια πρακτικά, αλλά να επεκτείνει την εφαρμογή του επιστημονικά και αξιόπιστα με βάση την γνώση και την εξατομικευμένη παρέμβαση.

Προσφέρονται:

 • Αναλυτικές σημειώσεις, η ύλη της εκπαίδευσης σε γραπτή και σε ηλεκτρονική μορφή (power point).
 • Βιβλιογραφία.
 • Πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Διάρκεια Εκπαίδευσης:

 • 2 ημέρες