Ασιατική – Shiatsu

Πρόκειται για μια σύγχρονη ειδικότητα μάλαξης και ταυτόχρονης σωματικής αγωγής. Περιλαμβάνει μια ποικιλία χειρισμών και τεχνικών μάλαξης από τα κράτη της ανατολής. Συνδυάζει διαφορετικές κουλτούρες και φιλοσοφίες. Το αυθεντικό πρωτόκολλο βασίζεται σε παραδοσιακές μεθόδους από την Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη, την Κίνα και την Κορέα.

Για να δηλώσετε συμμετοχή
Επικοινωνήστε μαζί μας

Το Asiatic ή Asian massage αξιοποιεί μια μεγάλη ποικιλία από διατάσεις, κινητοποιήσεις και πιέσεις ειδικών σημείων. Ο σκοπός του είναι να προσφέρει την μεγαλύτερη δυνατή απελευθέρωση, χαλάρωση και ευεξία, επιδρώντας σε σωματικό, νοητικό και ενεργειακό επίπεδο. Εξασφαλίζει βαθιά ηρεμία και ανακούφιση από τις εντάσεις και το χρόνιο άγχος που ευθύνονται για πολλά ψυχοσωματικά προβλήματα και δυσλειτουργίες. θεωρείται μια από τις δημοφιλέστερες και πιο διαδεδομένες μεθόδους σωματικού χειρισμού και αγωγής, στον κόσμο.

Λειτουργεί φιλικά σε συντονισμό και συνεργία με τη φυσιολογία του κάθε οργανισμού, χωρίς να πιέζει υπερβολικά ή επιθετικά ή να στρεσάρει το άτομο που το δέχεταιμε επικίνδυνο τρόπο. Ταυτόχρονα με τη διάλυση των εντάσεων του σώματος και του νου, εστιάζει στη διατήρηση και επαναφορά της ομοιόστασης, δηλαδή της φυσικής αρμονίας των λειτουργιών και των συστημάτων του οργανισμού.

Τι προσφέρει το Asiatic Massage

Μέσω της εφαρμογής μιας ευρείας γκάμας και αριθμού διαφορετικών κινήσεων το Asiatic massage επιδιώκει να φέρει σε ισορροπία και να ομαλοποιήσει τόσο το μυοσκελετικό και τα υπόλοιπα συστήματα του σώματος, όσο και το δίκτυο των ενεργειακών καναλιών (μεσημβρινοί). Κυρίως στοχεύει στην ηλεκτρική ενέργεια που ρέει στον οργανισμό μας μέσω του κεντρικού νευρικού συστήματος και των περιφερικών νεύρων.
Η Ασιατική μάλαξη μας δίνει την δυνατότητα να δεχόμαστε και να προσφέρουμε φροντίδα και υποστήριξη μέσω του θεραπευτικού αγγίγματος. Επιτυγχάνει έτσι άμεση επαφή και επικοινωνία, καθιστώντας ουσιαστικότερες τις σχέσεις με τους συνανθρώπους μας και αρμονικότερο το συντονισμό με το περιβάλλον μας.
Προσφέρει μια ολιστική αντίληψη της κάθε περίπτωσης, θεωρώντας ότι ο άνθρωπος είναι μικρογραφία της φύσης και όλα τα φαινόμενα μέσα και έξω από αυτόν δια-πλέκονται σε έναν αέναο κύκλο ανταλλαγών ενέργειας. Η παρουσία της έχει γίνει πολύ σημαντική τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, καθώς πολλά άτομα καταφεύγουν σε αυτήν για να αντιμετωπίσουν σωματικά και ψυχοσωματικά προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Τεχνικές Asiatic

Οι συνεδρίες γίνονται στο πάτωμα σε ειδικό στρώμα και το άτομο που δέχεται την ειδικότητα, φορά άνετα ρούχα ή φόρμα. Το δωμάτιο είναι καθαρό, ήσυχο και έχει ανατολική φιλοσοφία (Ζεν), με χαμηλό φωτισμό και χαλαρωτική μουσική. Οι χειρισμοί, οι διατάσεις και οι κινήσεις που εφαρμόζονται, επιλέγονται προσεκτικά κάθε φορά, διότι στοχεύουν στο να διορθώσουν συγκεκριμένες αν-ισορροπίες που εξατομικεύονται και εντοπίζονται στη σωματική, νοητική και ενεργειακή αξιολόγηση.
Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε επιλέγονται από μια μεγάλη ομάδα που περιλαμβάνει: στατικές (σταθερές) πιέσεις, διατάσεις, έλξεις, μυϊκά τινάγματα, κινητοποιήσεις αρθρώσεων. Εφαρμόζονται με τις παλάμες, τα δάχτυλα, τους πήχεις, τους αγκώνες, τα πέλματα και τα γόνατα. Συνήθως σε μια θεραπεία εργαζόμαστε σε όλο το σώμα, αλλά εάν χρειαστεί, επικεντρωνόμαστε σε συγκεκριμένες περιοχές όπως η πλάτη, η κοιλιά, το πρόσωπο ή τα πέλματα. Κύρια προσπάθεια της Ασιατικής μάλαξης είναι η ενεργοποίηση και η ομαλοποίηση του εγκεφάλου, του νευρικού συστήματος και της ηλεκτρικής ενέργειας που ρέει σε αυτό. Ομαλοποίηση και εξισορρόπηση που επιτυγχάνεται μέσα από τις κάθετες Ιαπωνικές δάκτυλο-πιέσεις, τις Ταϊλανδικές διατάσεις, τις Κορεάτικες ταλαντώσεις και το RE-Ι-ΚΙ που είναι ένα απλό ενεργειακό άγγιγμα που εφαρμόζεται με πρόθεση.

Προσφέρονται:

  • Αναλυτικές σημειώσεις, η ύλη της εκπαίδευσης σε γραπτή και σε ηλεκτρονική μορφή (power point).
  • Βιβλιογραφία.
  • Πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Διάρκεια Εκπαίδευσης:

  • 2 ημέρες

Κόστος σεμιναρίου:

  • 200 ευρώ, με δικαίωμα έκπτωσης 10% σε περίπτωση έγκαιρης εγγραφής έως 10 ημέρες πριν από την διεξαγωγή του σεμιναρίου.