4ο Σεμινάριο Trigger – Tender points Massage

Επιστήμη και ολικότητα σε 10 ταχύρυθμα εκπαιδευτικά σεμινάρια*. Τεκμηριωμένη & αξιόπιστη Εισήγηση – μάθηση στη συμπληρωματική – εναλλακτική φροντίδα της οργανικής φυσιολογίας.
Διεύθυνση:  Δημοσθένους 121 & Δαβάκη Καλλιθέα πλησίον λεωφόρου Συγγρού & ηλεκτρικού σταθμού Καλλιθέας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας – κρατήσεις θέσεων: 6974634060 , 6977711021
*Με κόστος μόνο 95 ευρώ ανά σεμινάριο, ή μόνο 780 ευρώ σε περίπτωση παρακολούθησης όλου του κύκλου εκπαίδευσης. 

 Ολιγομελή τμήματα 8 ατόμων. Κλείστε τη θέση σας άμεσα!

Τα μυο-περιτονιακά σημεία πυροδότησης πόνου ή σημεία σκανδάλης (trigger points) και τα σημεία έντασης (tender points) είναι μέρη των μυών και έχουν μια μεγάλη σειρά τεχνικών αξιολόγησης και διάγνωσης και αρκετούς, διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης και αποκατάστασης. Χάρης στη συνέπεια και στην καλύτερη κατανόηση του σημείου πυροδότησης πόνου, μπορούμε να υιοθετήσουμε τον ορισμό τους, όπως τον περιέγραψαν πρώτοι, η Dr Travell και ο D.G Simons το 1983.

Αυτό το σεμινάριο εξηγεί με σαφήνεια και αντικειμενικότητα την εμφάνιση αυτών, των δυσλειτουργιών και προτείνει τρόπους ομαλοποίησης, αποκατάστασης και επιστροφής στη φυσιολογία.

Το σημείο πυροδότησης πόνου ή trigger point είναι ένα υπερευαίσθητο σημείο στο μυ, το οποίο χαρακτηρίζεται σαν ενεργό όταν είναι επώδυνο στην πίεση ή αντανακλά αισθήσεις στην πορεία του νεύρου που νευρώνει τον ανάλογο μυ. Παράλληλα ένα ενεργό trigger point περιορίζει την κινητικότητα των αρθρώσεων που προσφύονται οι μύες και ελαττώνει την μυϊκή ισχύ. Κάποιες φορές τα trigger points μεταπηδούν σε λανθάνουσα μορφή, και προκαλούν μόνο περιορισμό της κινητικότητας και μείωση της μυϊκής ισχύος. Μόλις όμως οι συνθήκες τα ευνοήσουν, μετατρέπονται εν νέου σε ενεργά.    

Η ομαλοποίηση των μυο-περιτονιακών σημείων πυροδότησης πόνου μέσα από τις ειδικές κάθετες δάκτυλο-πιέσεις της Μάλαξης, δίνει το έναυσμα για μια σειρά από αλλαγές. Αλλαγές στο νευρικό και στο μυο-σκελετικό σύστημα, καθώς ο οργανισμός ξαναποκτά τις χαμένες δυνατότητες διάτασης, φυσιολογικού εύρους κίνησης των αρθρώσεων και ικανοποιητικής μυϊκής δύναμης.   

Ημερομηνία Σεμιναρίου : 13/14 Ιανουαρίου  2018  Ώρες :  14.00  – 18.00 (συνολικά 10 διδακτικές ώρες). Δυνατότητα εκκίνησης από το πρωί του Σαββάτου ή της Κυριακής (10:00-18:00), εφόσον κάποιος εκπαιδευόμενος θελήσει να παραβρεθεί μόνο την μια ημέρα του σεμιναρίου!!

Κόστος  : 95 ευρώ

Δίνονται βεβαίωση παρακολούθησης και σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή.

* Το κάθε σεμινάριο μπορεί να υλοποιηθεί και οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή, πέραν των καθορισμένων ημερομηνιών, σε περίπτωση που υπάρχει συμμετοχή τουλάχιστον 4 ατόμων. Ενημερώστε μας για το ενδιαφέρον σας σε κάποιο από τα σεμινάρια και όταν συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχής, θα σας ανακοινώσουμε την υλοποίησή του πριν της προβλεπόμενης-καθορισμένης ημερομηνίας (που θα διεξαχθεί όπως έχει προγραμματιστεί.)